RSS
 

Blitz lateral

30 Oct

Intr-o noapte fara somn (nelinisti “metafizice” șamd.) am zis să încerc ceva nou. Având bitz-ul SB-700 și aflând de pe Photography-Stackexchangese poate declanșa și în afara camerei, chiar cu janghina de D5000 a mea (pe cale optică nu infraroșu și nici radio) am zis că ce am de pierdut?

Am scos un trepied, am pus camera pe el, în mod manual, am focalizat cam unde mă așteptam să mă aflu eu. Am trecut modul de declanșare în telecomandă instant. Am forțat blitzul de pe cameră și i-am setat compensarea la minim (-3 EV). Am luat SB-700-le și l-am pus în modul REMOTE pe advanced/Optical Slave SU-4. Apoi modul de iluminare manual pe 1/4 din putere.

L-am așezat pe bibliotecă in dreapta mea. Mi-am luat un tricou alb mai pe gât. Și apoi am tras cu telecomanda vreo 30-40 de cadre. Din atâtea cadre am putut folosi unul singur. Cine crede că trage 2-3 cadre și gata, a obținut ce vroia nu a făcut fotografie nici o secundă în viața lui/ei, zic eu.

1

Am tras în întuneric. De asta am pupila așa dilatată. Nu m-am drogat și nu mă voi droga niciodată. Asta pentru cei ce ar fi putut avea dubii. Bun, să continuăm.

Am gândit să decupez nițel din poză și am mai remarcat că linia verticală a feței nu e chiar verticală – nu am stat drept. În Lightroom în modul de decupare (crop) se ține apăsat tasta SHIFT și ești în modul de nivelă.

Cum am ales cât să decupez pe verticală : am zis să păstrez niște păr din creștet pentru că, Doamne ajuta, nu am chelit și nu vreau să dau impresia asta. În partea de jos am vrut să păstrez integral buzele. Pe laterală partea din stânga am lasat-o intactă pentru că e complet vizibiliă. În dreapta era deja multă obscură așa că am putut tăia ceva. Am îndreptat din Lightroom nițel și am decupat :

2

Am insistat să păstrez buzele în decupaj pentru expresivitate. Mai departe am vrut să creez un pic de efect dramatic prin mărirea contrastului stânga-dreapta. Am mărit pragul de black-clipping din Lightroom “anulând” latura stângă – în dreapta cum privim acum. În plus am redus saturarea cu 49 de puncte. A rezultat asta :

3

De aici se fac deja numai retușuri minore. Am vrut să scot în evidență irisul. Am folosit brush tool-ul din Lightroom cu opțiunea ‘Iris Enhance’. Am aplicat o vignet-are intenționată și am adăugat niște granulație (similară cu cea de pe film) pentru efect :

4

Suficient, zic eu. Am actualizat apoi Twitter, Facebook, Gravatar, Stackoverflow, Google+ și alte servicii sociale. Voi ce ziceți?

 
2 Comments

Posted in Tehnici

 

Leave a Reply

 

 
  1. Alex Peta

    October 30, 2012 at 15:45

    De serviciile de socializare? sau de poza? :) )

    Revenind, mie imi place! :D

     
 
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates