RSS
 

Hangarele părăsite de la Băneasa

03 Nov

Intr-o sâmbătă fiind în zona Mall Băneasa am zis să văd ce aș putea găsi interesant de fotografiat. Ieșind din parcarea subterană am fost nevoit să merg cu mașina pe o alee lungă ce trece pe lângă aeroportul Băneasa. Am dat de niște hangare părăsite și imediat am oprit mașina și am scos aparatul din geantă.

 

Avion dezafectat

 

Uitându-mă mai bine am văzut un avion vechi în paragină. Totdeauna un avion ca acesta mă face să mă gândesc cum era în vremea lui bună dar și să îmi pară rău de starea lui actuală.

 

Avion dezafectat cu o urma de glorie

 

Îmi închipui cum venea camionul cu carburant ca să alimenteze avionul inainte de decolare într-o nouă cursă. Probabil nu îl alimenta în hangar ca să nu se acumuleze vapori de kerosen acolo, însă apropierea celor două simt că evocă o strânsă relație din trecut.

 

Camion de alimentare cu combustibil pentru avioane

 

Avionul galben nu mai are nici măcar motorul montat și arată ușor haios fără “nas”. Stâlpul “de telegraf” și norul îmi dau senzația că nu sunt în 2011 ci mult mai în urmă.

 

Hangar parasit, avioane dezafectate

 

Exista ambulanță aeriană atunci, se pare. (nu știu să existe azi decât cel mult în formă de elicopter) Acest avion îmi pare mai optimist și-mi dă senzația că el speră la o zi când va zbura din nou. E orientat spre pistă, e mai întreg și mai voios.

 

Speranta unei renasteri

 

Cadrul acesta, cumva, îmi amintește de piesa “Take my breath away” a celor de la Berlin. Deși acolo era întuneric, avionul mai în putere și mai impunător. Papura din planul foarte apropiat îmi dă senzația că nu sunt în București.

 

Hangar cu avion si camion

 

Avion dezafectat

 

Avion dezafectat 

 

Liniștea aproape perfectă este brusc întreruptă de un cățel ce aleargă pe pistă, parcă ar vrea să prindă o cursă sau să nu fie prins de una?

 

Caine alergand pe pista dezafectata

 

Din păcate scurta mea incursiune fotografică la aceste hangare este surprinsă de niște angajați, deloc mulțumiți de intențiile mele (strict fotografice) …

 

Masina pe pista dezafectata

 

… așa că trebuie să fug!

 

Aleea din spatele Mall Baneasa

 
2 Comments

Posted in Aviatie

 

Leave a Reply

 

 
 1. zuppy

  February 13, 2012 at 02:33

  Imi place la nebunie siteul asta, tot la mai multe posturi!

   
 2. zuppy

  February 13, 2012 at 02:45

  Imi place la nebunie websiteul asta, tot la mai multe articole!

   
 
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates